Автор Тема: В мене не ставиться віндовс.  (Прочитано 9792 раз)

Оффлайн Sergiy

• Новий
  • *
  • Рейтинг: 0
    • Просмотр профиля
В мене не ставиться віндовс.
« : 27 Мая, 2010, 16:52:47 »
Привіт всім
Є проблема, маю старого компьютера пентіум 3 - подарував сусід,  пробую переставити віндовс, але в мене ніц не получається. Коли копіюються файли вилітає або синій екран з ієрогліфами, або не копіюються файли з диску. Я вже перепробував біля 5 різних дисків - все як описано вище. Що робити?

Оффлайн Kim_555

• Administrator
  • Hero Member
  • Рейтинг: 2
    • Просмотр профиля
    • Наше Місто
Re: В мене не ставиться віндовс.
« Ответ #1 : 29 Мая, 2010, 15:04:31 »
Привіт Сергій.
В першу чергу тобі потрібно тестувати оперативну пам"ять - чи вона робоча. Для цього тобі буде потрібна програма Gold Memory test  - яка знаходиться на загрузочному диску Hiren's Boot CD. Вона тобі покаже в якому стані оперативка. Якщо з пам'яттю проблема - то потрібно вимкнути комп'ютер, витягнути оперативку та прочистити пензликом слот на материнській платі та спиртом протерти контакти на оперативці. Після цих маніпуляцій ще раз запускаєш тест. Якщо і далі проблема - то переставляєш планку пам'яті в інший слот. Якщо тест не проходить - значит міняємо пам'ять. Якщо все ОК - ставимо  операційну систему, якщо ні - переходимо до наступного пункту.
Далі міняємо шлейфи від СД рома та від вінчестера. Якщо проблема і далі залишилась - ідемо далі.
Запускаємо з того ж диску програму MHDD або Viktoria.  Ці програми допоможуть продіагностувати поверхню жорсткого диску на наявність "бедів". Якщо вони є - пробуємо тими ж програмами виправляти, якщо "беди" залишились - міняємо вінчестер і далі пробуємо ставити ОС. Якщо проблема і далі залишилась - 100% проблема з самою материнською платою. Потрібно перевірити чи є на материнській платі вздуті конденсатори. Якщо є - замінити. Якщо проблема і далі залишилась - потрібно везти її в сервісний центр, але враховуючи її вік - постає запитання - а чи варто платити за ремонт більше грошей ніж коштує весь системний блок  :)

Оффлайн Bug

• Новий
  • *
  • Рейтинг: 1
    • Просмотр профиля
Re: В мене не ставиться віндовс.
« Ответ #2 : 07 Июня, 2010, 12:24:11 »
Да... пыль приносит очень много проблем ) Также как и вздутые конденсаторы на мат. плате.  Там они используются как фильтры на питании, и если он уже вздулся или потёк - замена однозначно. Если нету такого конденсатора в продаже - можно брать с чуть большей ёмностью, вольтаж должен быть тот же что и на старом.